Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cool Rango Marshall´s Red Stars

 

RANGO

 

vzhledem k tomu, že Rangovi narostl jeden špičák křivě a tudíž z něho nikdy nebude krycí pejsek, tak jsme ho, po dlouhém uvažování, nechali 23.4.2019 vykastrovat.

 

 

narozen: 11.3.2018

matka: Happy-end Slade Czech

otec: Wader R.A.C.Popelka

barva: červená s bílými znaky

výška: 40 cm

váha: 18 kg

zdraví: L2-HGA / HC gen. clear  

img_20191120_205959.jpg

Rangoušekheartje jinej než všichni naši miláčci. Možná je to tím, že jsme ho nechali dříve, než pořádně psychicky dospěl, vykastrovat. Ale spíše si myslíme, že on by byl takový i bez chirurgického zákroku. I když naše dvorní veterinářka říká, že když se pejskům odoperují kouličky, že jím tím zmizí i kus mozku, jako kdyby udělala i lobotomiilaughlaugh Ne nadarmo se takto zbarveným pejskům (ti, co mají bílé u čumáčku) říká klauni. Oni jsou totiž vtipní už od pohledu. A náš Rangoušek je ještě ke všemu pěknej tydýt. Když je vybouřený (vylítaný míčkem a pořádně utahaný přetáhováním s peškem), tak ostatní pejsky neřeší, ale pokud není, tak by se pral s každým hned. Ne že by hned šel každého napadnout, to ne, ale čeká na první příležitost, kdy se cizí pejsek špatně podívá a nebo zavrčí a je připravený k boji hned. A ještě ke všemu samozřejmě hlídá Happynku, aby se k ní nikdo nepřiblížil. Je to prostě jeho mamča a holka, kterou má, co by chlap (i když bez kouličekwink) na starosti. A jakmile je na vodítku, tak to se k němu nikdo nesmí přiblížit, nějaké očichávání a kamarádění úplně nesnáší, to hned cvaká zuby a každého nezvaného příchozího hned štípne. Ale jinak na lidi a na děti je hodňoučký. Občas je sice moc hrrr při vítání, ale to se dá ohlídat, on je prostě takový hrom do police, jeho mazlení trochu bolí, tu šlápně, tu pořádně do člověka drcne.......Je to pěkný skokan, to má asi po dědečkovi našem Gassovi. Z místa umí vyskočit kamkoli, když byl malý, tak jsme ho každou chvíli našli sedět na konferenčním stolku a nebo na zahradě na stolelaugh, prostě na jakémkoli vyvýšeném místělaugh

img_1156.jpg

img_1479.jpg

1584311234698.jpg

Věkem se to naštěstí už samo odbouralo. Venku je to pěkný prasátko, je mu jedno jestli šlape v bahně a nebo louži. Na rozdíl od mamči Happynky se ničemu nevyhýbá a do všeho vletí klidně po hlavě. Po mamince má delší tělo a nádherně velké tmavé oči, ale jinak její povahu nemá. Ona je hodně citlivá a vnímavá a hned vycítí, co po ní chceme a jak nám je. To Rangoušovi je úplně jedno, jestli je někdo smutný nebo naštvaný. On je prostě splachovací a je mu všechno jedno, hlavně, že má plné bříško a je vylítaný s míčkem, nic jiného neřeší. Do všeho se vrhá po hlavě. Jakmile se Happynka začne s někým mazlit, to hned přiletí, odstrčí jí a začne mohutně oblizovat a žužlat uši a holkám z culíků hrozně rád sundavá gumičky. A jeho specialitou a projevem lásky, stejně jako to dělá jediná Bessynka, je žužlání zápěstí. Říkáme tomu, že bere tlamou míru na nárameklaughZbožňuje lítání za střapečkem a od té doby, co si venku sám našel tenisák (do té doby mu žádný míček nic neříkal), strašně rád aportuje. Poslední dobou přišel i na chuť hrátkám s pullerem a přetahování s peškem. Vodu má rád, při každé příležitosti do ní hupne a ani plavat mu nedělá problémy. Rád plaší holuby, vlastně jakékoli ptáčky rád prožene. A jeho největší neřestí je, že venku sežere cokoli na co přijde, jakékoli spadané ovoce, ořechy, trávu, zbytky jídla a samozřejmě nejoblíbenější jakékoli exkrementy, je to prostě čuně a dobytek.

heart

 
Naše pejsky krmíme krmivem:
 
- Barfem (tzn., že krmíme syrovým masem, kostmi, vnitřnostmi, nepranými hovězími držkami, ovocem, zeleninou, tvarohem, jogurtem a tak)
 
- WOLFSBLUT (příchuť kozí a koňské maso) - granule používáme jako odměnky a nebo když jsme na cestách
 
Dáváme jim i doplňkovou kloubní výživu –  střídáme Geloren, Alavis nebo Apto-flex (hydrolizovaný kolagen, MSM, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kyselina hyaluronová, vitamin E) nebo samotný hydrolyzovaný kolagen, ke krmení přidáváme lososový olejPangamin nebo Pivovarské kvasnice a mořskou řasu Kelpu.
 

img_8090.jpg

img_8097.jpg

img_9863.jpg

img_9858.jpg

img_9852.jpg

pizap.com15263888126566.jpg

img_8076.jpg

img_3572.jpg